Σκιάθος

Η Σκιάθος βρίσκεται στο βορειοδυτικό Αιγαίο και είναι το μικρότερο από τα νησιά των Βορείων Σποράδων. Με περισσότερες από 60 παραλίες συνολικού μήκους 44 χλ. προσβάσιμες από στεριά ή θάλασσα. Μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με τη διάθεση σας, χαλάρωση, κοσμοπολίτικο περιβάλλον με έντονη μουσική, καταδύσεις, θαλάσσια σπορ, ιππασία, πεζοπορία σε χαραγμένα μονοπάτια, ποδηλασία , τένις και άλλα.

Στη χώρα της Σκιάθου βρίσκεται το σπίτι-μουσείο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, καθώς και το Μπούρτζι, παλιό φρούριο και τώρα, χώρος διαφόρων δραστηριοτήτων όπως εκθέσεις, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις.

Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το μοναστήρι της Ευαγγελίστριας όπου το 1807 σχεδιάστηκε, υφάνθηκε, ευλογήθηκε και υψώθηκε η πρώτη Ελληνική Σημαία.  

Παραδοσιακά ταβερνάκια, δίπλα στη θάλασσα, ουζερί και ψαροταβέρνες αλλά και αργότερα μπαρ και κλαμπ συνθέτουν τη νυχτερινή ζωή της Σκιάθου.

Φεύγοντας από το νησί του Παπαδιαμάντη μην ξεχάσετε ν’ αγοράσετε τοπικά προϊόντα όπως τα περίφημα αμυγδαλωτά.

Υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια από και προς Βόλο, Αγ. Κωνσταντίνο, και κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου και από Θεσσαλονίκη, το νησί επίσης συνδέεται και αεροπορικώς με καθημερινές πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

ESPAESPA
Skip to content